BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW X7 (G07) Forums General BMW X7 Forum "Asset Signature Check Failed!!!"

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-17-2020, 11:40 AM   #1
iconoclast
Self-Deprecating Narcissist
iconoclast's Avatar
No_Country
3862
Rep
4,107
Posts

Drives: Audi BMW Ferrari LR MB
Join Date: Jan 2014
Location: In, Out & Around...

iTrader: (0)

Exclamation "Asset Signature Check Failed!!!"

Anyone else on here experience the error message of "Asset Signature Check Failed!!!" upon startup? I received this error today after a series of "on/off" short trips. never saw it before or experienced it before but i have noticed the eco start/stop has been far more aggressive than before. not sure if related or simply a coincidence.
Appreciate 0
      01-17-2020, 12:16 PM   #2
JFU
Lieutenant
United_States
106
Rep
438
Posts

Drives: X7
Join Date: Apr 2009
Location: Boston, MA

iTrader: (3)

https://g05.bimmerpost.com/forums/sh...5#post24872505
__________________
2014 A207 E550 Vert
2018 F60 Countryman S All4
2019 G07 X7 40i
Appreciate 0
      01-17-2020, 12:17 PM   #3
unotaz
Private
unotaz's Avatar
United_States
23
Rep
81
Posts

Drives: 2020 BMW X7 M50i
Join Date: Nov 2019
Location: Hidden Hills

iTrader: (0)

That's a very interesting message. I have never heard of that term "asset signature" before
__________________
A few cars...
IG: mmlbs88
Appreciate 0
      01-17-2020, 12:59 PM   #4
iconoclast
Self-Deprecating Narcissist
iconoclast's Avatar
No_Country
3862
Rep
4,107
Posts

Drives: Audi BMW Ferrari LR MB
Join Date: Jan 2014
Location: In, Out & Around...

iTrader: (0)

I saw it there before I created the thread here and if you scroll down to page two you'll see I posted in that thread as well however no one has an answer and the dealer was not helpful to the X5 crowd.

It has disappeared on it's own after shutting down but I am curious what it meant and if it is something that could disable the vehicle leaving me or whomever may be driving stranded. Any X7 operators have this error message yet or am I the lucky first?
Appreciate 0
      01-17-2020, 01:13 PM   #5
JFU
Lieutenant
United_States
106
Rep
438
Posts

Drives: X7
Join Date: Apr 2009
Location: Boston, MA

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by iconoclast View Post
I saw it there before I created the thread here and if you scroll down to page two you'll see I posted in that thread as well however no one has an answer and the dealer was not helpful to the X5 crowd.

It has disappeared on it's own after shutting down but I am curious what it meant and if it is something that could disable the vehicle leaving me or whomever may be driving stranded. Any X7 operators have this error message yet or am I the lucky first?
Ah yes, didn't notice you posted on that thread too, my bad.

I haven't seen it pop up on this forum yet, so looks like you're the lucky first

This person seems to have it successfully resolved at the dealer with reprogramming: https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?p=25552889#post25552889


The other instances seemed to have happened with people trying to flash some modules and the process failed.

I would say if it went away on it's own it's probably not urgent, and to bring it up soon with your dealer at your convenience.
__________________
2014 A207 E550 Vert
2018 F60 Countryman S All4
2019 G07 X7 40i
Appreciate 1
iconoclast3862.00

      01-19-2020, 10:12 PM   #6
iconoclast
Self-Deprecating Narcissist
iconoclast's Avatar
No_Country
3862
Rep
4,107
Posts

Drives: Audi BMW Ferrari LR MB
Join Date: Jan 2014
Location: In, Out & Around...

iTrader: (0)

This morning I get an error message stating "Drive Train Malfunction"; "Cont. Driving Possible. Drivetrain." with a yellow wrench and then a rough idle and flashing CEL which is now a static CEL. Assuming at this point it is a bad coil or fouled plug but will update upon proper DX and resolution. Posting here for other bimmerposters who may come across the same issue down the road.
Appreciate 0
      01-19-2020, 11:20 PM   #7
unotaz
Private
unotaz's Avatar
United_States
23
Rep
81
Posts

Drives: 2020 BMW X7 M50i
Join Date: Nov 2019
Location: Hidden Hills

iTrader: (0)

Crap, so sorry to hear that.

Quote:
Originally Posted by iconoclast View Post
This morning I get an error message stating "Drive Train Malfunction"; "Cont. Driving Possible. Drivetrain." with a yellow wrench and then a rough idle and flashing CEL which is now a static CEL. Assuming at this point it is a bad coil or fouled plug but will update upon proper DX and resolution. Posting here for other bimmerposters who may come across the same issue down the road.
__________________
A few cars...
IG: mmlbs88
Appreciate 1
iconoclast3862.00

      01-29-2020, 10:44 AM   #8
iconoclast
Self-Deprecating Narcissist
iconoclast's Avatar
No_Country
3862
Rep
4,107
Posts

Drives: Audi BMW Ferrari LR MB
Join Date: Jan 2014
Location: In, Out & Around...

iTrader: (0)

Faulty o2 sensor. Replaced. Resolved. At this point I think the two are unrelated. If issue appears again I will post details along with update.
Appreciate 0
      01-29-2020, 10:53 AM   #9
JFU
Lieutenant
United_States
106
Rep
438
Posts

Drives: X7
Join Date: Apr 2009
Location: Boston, MA

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by iconoclast View Post
Faulty o2 sensor. Replaced. Resolved. At this point I think the two are unrelated. If issue appears again I will post details along with update.
Glad to hear that was rather speedy. Hope you get smooth sailing from now on
__________________
2014 A207 E550 Vert
2018 F60 Countryman S All4
2019 G07 X7 40i
Appreciate 1
iconoclast3862.00

      01-29-2020, 11:17 AM   #10
iconoclast
Self-Deprecating Narcissist
iconoclast's Avatar
No_Country
3862
Rep
4,107
Posts

Drives: Audi BMW Ferrari LR MB
Join Date: Jan 2014
Location: In, Out & Around...

iTrader: (0)

Thank you.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:26 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST